Hannu Oskala

Kaikki blogit puheenaiheesta Aurinkovoima

Muut satsaavat aurinkoon, mutta mitä tekee sisukas Suomi?

Muut satsaavat aurinkoon, mutta mitä tekee sisukas Suomi?

*

Viime toukokuussa Bloomberg kertoi, että Venäjän rikkain mies (Putinin jälkeen), miljardööri Viktor Vekselberg on investoinut aurinkoenergia-hankkeeseen 450 miljoonaa dollaria.  http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-05-27/oil-billionaire-makes-450-million-bid-on-russian-solar-ramp-up

Helen Oy energiateollisuuden suunnannäyttäjänä

Suomen suurin aurinkovoimala käynnistyi Helsingin Suvilahdessa vain muutama viikko sitten, mutta energiajätti Helen Oy suunnittelee jo toista vastaavaa voimalaa. Useat ovat epäileväisiä, sillä taloudellisesti tarkastellen aurinkovoimassa ei ole mitään järkeä, mutta Helen uskoo aurinkovoiman tulevaisuuteen. Helenin voimala kasvattaa koko Suomen verkkoon kytkettyä aurinkosähkötehoa yli 10 prosentilla.

Tuuli- ja aurinkovoima tarvitsevat tukea

Toisin kuin otsikosta ehkä ensimmäisenä tulee mieleen, en puhu nyt euroista. Kyse on tuuli- ja aurinkovoiman ominaisuuksista sekä sähköverkon taajuuden ja jännitteen säädöstä, ja tietysti tuotannon ja kulutuksen välisestä suhteesta.

 

Aurinkovoima on auringonlaskun ala

 

 

Aurinko- ja tuulivoima ovat näitä paperilla hyvältä kuulostavia energiantuottomuotoja ja en moiti niitä, jotka tämän seireenin kutsuun vastaavat. Sama on "bioenergia", kuulostaahan se elävältä, ei kuten ruma musta hiili tai kauhea atomipommivoima.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä