Hannu Oskala

Kaikki blogit puheenaiheesta Lähetekeskustelu

Uusi alkoholilaki

Seurasin uuden alkoholilain lähetekeskustelusta pari tuntia. Se tuntuu keskittyneen ainostaan kysymykseen niihin 0,8 %-prosenttiyksikköön, jonka lakiuudistus sallisi vähittäiskaupan myyntiin sallittaville alkoholijuomille. Keskustelu näytti keskittyvän ainoastaan siihen, miten tämä uudistus vaikuttaa kansanterveydellisiin haittoihin. Vedottiin myös myös siihen, että matkustajatuonti ei Virosta lisääntyisi, koska myös Viro nostaa alkoholiveroaan. Tietojen mukaan jo lähes puolet Virossa juodusta alkoholista haetaan Latviasta. Myös suomalaisten alkoholin ostosmatkat vain pitenevät.

Eduskunnan täysistunto alkaa klo 16


Tänään klo 16 jälkeen alkaa eduskunnassa kauan odotettu lähetekeskustelu kansalaisaloitteesta avioliiton säilyttämisestä aidosti tasa-arvoisena, miehen ja naisen välisenä liittona ja sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamisesta.  Täysistuntoa voi seurata suorana eduskunnan verkkosivujen kautta.

Kysymyksiä tasa-arvoista avioliittolakia vastustaville

Päätin torstaina pitkän tauon jälkeen seurata eduskunnan täysistuntoa. Tällä kertaa aiheena oli tasa-arvoinen avioliittolaki ja sen eteneminen eduskunnassa.
 

Lähtökohta

Ryhmäpuhe valtuustossa 12.2.2014

Sain kunnian pitää Vihreän valtuustoryhmän ryhmäpuheen “Vuoden 2015 talousarvioehdotuksen valmistelua koskeva lähetekeskustelussa”.

Arvoisa puheenjohtaja, hyvät valtuutetut!

Taloustieteen Nobelisti Paul Krugman kommentoi tammikuun alkupuolella Suomen talouspolitiikkaa seuraavasti:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä