Hannu Oskala

Kaikki blogit puheenaiheesta HIFK

Nordiksen jäähallista

Kaupunginhallituksessa on paraikaa pöydällä HIFKin Helsinki Garden -hanke. Olen itse suhtautunut projektiin positiivisesti alusta pitäen – on hienoa että Helsinkiin halutaan investoida ja kyllä HIFK modernin hallin ansaitsee. Tällä kierroksella sitä suunnitellaan Nordenskiöldinkadun varteen ja nyt päätösasiana on tontin suunniteluvaraus.

Yleiskaava 2002 ja HIFK:n halli ristiriidassa keskenään

Lainvoimaisessa, Helsingin vuoden 2002 yleiskaavassa Mäntymäki ympäristöineen on ”kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja maisemakulttuurin kannalta arvokas alue” ja kaupunkipuistoa.

Mäntymäki saattaakin olla ainakin aikataulullisesti liian haastava paikka HIFK:n uudelle monitoimihallille, kauppakeskukselle ja asunnoille.

Ei lytätä vaan innostutaan uudesta HIFK-hallista!

Peräänkuulutan Guggenheim-hankkeen nauttimaa "mistään ei lannistuta" asennetta Helsingin byrokratian rattailta erityisesti yrittäjälähtöisiin hankkeisiin. Menestyäkseen Helsinki kaipaa kipeästi uudenlaisia ja innovatiivisia ratkaisuja.

HIFK:n halli Olympiastadionin pohjoispuolelle

HIFK:n uusi jättihalli sopisi liikenteen, palveluiden ja kaupunkikuvallisten syiden perusteella paremmin Nordenskiöldinkadulla sijaitsevan nykyisen vanhan jäähallin kupeeseen kuin Mäntymäelle.

Jäähalli ja Hyper-Market Mäntymäellä muuttaisi pääkaupungin ydintä ”malli Espoon” suuntaan. Samalla riski massatapahtumien tuomista liikenneruuhkista ja pysäköintiongelmista kasvaisi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä