Hannu Oskala

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansanvaltaisuus

Vapaavuori kansanvallan lojaliteettiloukussa

 

Vapaavuori kansanvallan lojaliteettiloukussa

Erimielisyydet soteuudistuksesta ovat paljastaneet karusti erot suhtautumisessa demokratiaan. Osa pitää maakuntavaltuustoja paitsi tarpeettomina jopa vahingollisina. Trumppilainen  Amerikka ensin liike näyttää rantautuneen Suomeen kaupunki ensin liikkeenä.

Demokratian tie

Tänään olemme saaneet todeta, kuinka tutkimukseen perustuva tieto ja kansan tahto USA:ssa ovat kulkeneet eri suuntiin. Ennakkoarvailut kokivat tappion ja pelätty toteuma mahdollisti muutoksen tien, josta emme tiedä vielä mitään. Voimme vain arvailla, mihin se johtaa.

Perussuomalaiset ja hallitusvastuu

Vanhojen pääpuolueiden taholla on tarkoin mietitty puolueemme menestyksen syitä.
Kaikkein merkittävin ja ehkä vähällekin analyysille on jäänyt se, miten ne ovat menestyksen torjuntaan ja sen eri tapoihin sittemmin varautuneet.
Kaikkein tärkein kansavallan torpedoimisyritys kulminoitui hallitusneuvotteluihin, heti viime eduskuntavaalien jälkeen.
Meidät pyrittiin viemään mukaan hallitukseen, ilman selkeää vaalienvoittajan, eli kansan sanansijaa.
Kun perussuomalaiset eivät suostuneet, otettiin käyttöön kikka kakkonen. Alkoi määrätietoinen informaatiosota.

Tahdon paremman Euroopan Unionin - äänestän perussuomalaista mep-ehdokasta

Eurooppa ja Euroopan unioni ovat nyt käännekohdassa. Suuri osa mepeistä ja EU:n parlamenttiryhmien johtajista liputtaa tiiviimmän unionin ja liittovaltion puolesta. Esimerkiksi liberaalien johtaja Verhofstadt on todennut, että ”emme tarvitse kansallisvaltioiden liittoa, vaan Euroopan kansalaisten liittovaltion” (keskustapuolueen mepit istuvat liberaalien ryhmässä). Suomalaismepeistä vain perussuomalaiset istuvat parlamenttiryhmässä (EFD), joka ei aja liittovaltiota, vaan nykyistä löyhempää unionia – ja kansallisvaltioiden roolin vahvistamista.

Kimittävä diktaattori

Maa, jonka ankeudesta kumpuaa jatkuvasti uusia diktaattoreita, -tietysti kansan tahdosta-  Pohjois-Korea, on saanut ihastella johtajansa Kim Jong Unin viisautta runsain mitoin sen jälkeen, kun hän paljasti sabötöörin lähipiirissään; oman setänsä Jangin, joka tuki nuorta diktaattoria uransa ensi askelissa.  Tietotoimisto Kansan mukaan, tuo katala ketku sai ansionsa mukaan, kun hänet teloitettiin.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä