Hannu Oskala

Kaikki blogit puheenaiheesta Mäntymäki

Turhaa suojelemista?

Turussa on tehty kaavamuutos joka mahdollistaa Mäntymäen asuinalueen vanhojen ja huonokuntoisten kerrostalojen purkamisen ja uuden modernin noin tuhannen asukkaan asuinalueen rakentamisen samalle alueelle. Purettavaksi suunnitellut kerrostalot on rakennettu 40-luvulla.

Nyt kuitenkin joukko turkulaisia on tehnyt valitukset kaavamuutoksesta. Heidän mielestään vanhat ja huonokuntoiset Mäntymäen kerrostalot pitäisi suojella ja peruskorjata.

Garden Helsinki ja kaupunkikuva

Kiinteistölautakunnan kokouksessa 19.5. käsiteltiin HIFK:n uutta Garden Helsingiksi nimettyä jäähallisuunnitelmaa.  Ensimmäinen suunnitelma sijoittaa uusi hallikompleksi hieman etelämmäksi nykyisen Mäntymäen kentän alueelle kaatui aiemmin tänä vuonna kaupunkisuunnittelulautakunnassa "kaupunkikuvallisiin" syihin ja nyt paikkaa hankkeelle haettiin nykyisen Nordenskiöldinkadun jäähallin ympäristöstä.

Yleiskaava 2002 ja HIFK:n halli ristiriidassa keskenään

Lainvoimaisessa, Helsingin vuoden 2002 yleiskaavassa Mäntymäki ympäristöineen on ”kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja maisemakulttuurin kannalta arvokas alue” ja kaupunkipuistoa.

Mäntymäki saattaakin olla ainakin aikataulullisesti liian haastava paikka HIFK:n uudelle monitoimihallille, kauppakeskukselle ja asunnoille.

HIFK:n halli Olympiastadionin pohjoispuolelle

HIFK:n uusi jättihalli sopisi liikenteen, palveluiden ja kaupunkikuvallisten syiden perusteella paremmin Nordenskiöldinkadulla sijaitsevan nykyisen vanhan jäähallin kupeeseen kuin Mäntymäelle.

Jäähalli ja Hyper-Market Mäntymäellä muuttaisi pääkaupungin ydintä ”malli Espoon” suuntaan. Samalla riski massatapahtumien tuomista liikenneruuhkista ja pysäköintiongelmista kasvaisi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä